E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

9 februarie 2012

Moda pozelor pe Facebook

Acum ceva timp, fetele de la Casa cu Nuci au avut un articol despre pozele postate pe Facebook. Am observat ca s-au inmultit cele in care apar copii batuti, femei, animale torturate si alte lucruri care iti intorc stomacul pe dos. Stiu ca astfel de lucruri fac parte din viata, dar e normal sa le vedem tot timpul?

Printre activitatile mele zilnice de la munca este si cea de pe Facebook. De mult ori am dat in jos mult, mult, mult pentru ca erau tot felul de poze oribile si poate chiar am pierdut ceva interesant printre acele scarbosenii. Nu stiu cat de mult conving astfel de poze pe cineva sa adere la un grup, la o cauza nobila sau la vreun alt act de voluntariat. 

Nu am dat like, nu am comentat niciodata asemena fotografii pentru ca nu le-am privit. Nu stiu cati sunt cei carora le place sa aiba pe profil tot felul de chestii dubioase si nu stiu cat de mult au de castigat cei care le pun. Mai repede ma implic atunci cand vad ceva mai frumos.

Ultima moda in materie de poze este sexul. Sper ca trend-ul asta sa fie doar acum in apropiere de Valentine`s Day, dar nu as vrea sa se transforme intr-o retea cu anunturi matrimoniale, cu femei ca cele de la pagina 5 sau cu alte scene fierbinti.

Si daca tot vrem sa socializam de ce sa nu o facem corect, din punct de vedere gramatical. Ma intreb de ce unii nu stiu sa scrie, de ce nu stiu la ce sunt bune cratimele, adica astea "-" si mai ales de ce le pun unde nu trebuie, iar atunci cand ar trebui sa le foloseasca uita cu desavarsire. 

Cateva exemple de cum sa NU scrii: servici-le, ma-i, a-ti scris, a-si dori sa mananc, i-mi place sau ami place, ampreuna, frumoas-o etc. alte exemple cred ca le-ati vazut si voi.

4 comentarii:

  1. Și eu trec cât mai repede peste poze de genul ăsta. Nu o fac pentru că sunt indiferentă față de problemele sau nevoile cuiva, dar pur și simplu astfel de imagini nu pot fi privite...Eu am noroc că în lista mea nu prea sunt amatori de astfel de oribilități, dar din câte înțeleg pentru unii chiar e o pasiune să arate urâtul din lucrurile triste.
    Cât despre felul în care se scrie pe Facebook (sau și acolo), eu nu încetez să mă minunez...Întotdeauna am zis că dacă scapi vreo cratimă poți fi bănuit de grabă, neatenție (ca să nu tăiem capete de fiecare dată), dar dacă le pui acolo unde nu-i nici cea mai mică nevoie, nu poți fi bănuit decât de prostie sau de semianalfabetism (fiecare ce preferă)...

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand: Te pupam si te iubim de Sf Valentin si nu numai in aceasta zi:) Dupa ce am facut articolul zici ca in ciuda apareau hidioseniile. Sute, sute, si lumea e atat de amatoare si de consumatoare incat zici ca se hranesc doar cu (vb lui Gigi) sange, lacrimi si sudoare. Nu tin minte daca asta era ordinea corecta :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mine, acum câteva luni mă enerva facebook la culme, și mi-am șters contul. Dar și atunci știu că tot vedeam imagini cu un copil spitalizat, ei cred că sensibilizează așa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu ignor tot ceea ce nu ma intereseaza. De altfel, nici nu navighez foarte asiduu pe fb. Chiar mi-ai amintit ca n-am mai pus de mult poze, dar nu din alea de care spui tu aici.:) Numai ca n-am niciun chef acum de poze.

    RăspundețiȘtergere