E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

24 ianuarie 2012

Schimbatul numelui duce la pierderea memoriei....

De ce "prietenii" dupa ce se casatoresc au impresia ca au intrat intr-un club exclusivist? Mai ales femeile cred asta. Daca s-au casatorit au impresia ca acolo este apogeul, ca nimeni nu mai poate simti sau trai viata asa cum o au ele. Daca nu faci parte din clubul asta atunci...esti usor dat la o parte. Nu credeam ca ne intoarcem la mentalitatile de acum 30 de ani, dar se pare ca trend-ul revine.

Cand reusesti sa iesi la o cafea cu o "prietena" pe care nu ai mai vazut-o de mult timp si care "a avut norocul" sa se casatoreasca inaintea ta, iti dai seama ca intalnirea nu a fost pentru ca asa a fost normal sau ca ai stabilit-o tu, ci pentru ca ea a putut sa se rupa din importanta si plina ei viata de atatea si atatea atributiuni. Nu poate iesi oricand la o cafea sau la o intalnire cu prieteni mai vechi pana nu stie sigur ca poate face asta, acum ea are alte prioritati. Daca indraznesti vreodata sa pui intrebarea "Dar ce e asa de greu sa iesi?" sau “Chiar trebuie sa ceri voie?" replica vine fara intarziere "NU ai cum sa intelegi! O sa vezi dupa ce te casatoresti!"

Mi se pare o aberatie. Pana sa iti schimbi numele si sa imbraci rochia de mireasa, nu ati trait impreuna, in aceeasi casa, practic avand aceleasi atributii si sarcini ca dupa casatorie? Daca iti schimbi numele asta nu inseamna ca te schimbi si tu, nu inseamna ca iti pierzi amintirile si memoria de pana acum. 

Dupa casatorie cuplurile isi schimba anturajul. Prefera sa nu mai iasa decat cu alte cupluri si in cel mai bun caz casatorite. Nu pot accepta in grupul lor exclusivist un proscris sau o proscrisa, adica o persoana singura. 

Imi dau seama ca oricat am spune, unii dintre noi, ca am depasit frustrarile de acum multi ani, ne intoarcem la ele, pentru ca ne e comod. Probabil barbatii revin la acelasi ganduri ca daca sotia ta iese cu prietena ei care e singura sau care nu e casatorita, se strica, de parca ar fi un mar bun intr-o lada cu altele pline de mucegai. Iar femeilor le e greu sa inteleaga ca prietenii, sotii lor, care ies cu alti barbati singuri nu ies sa agate sau sa se prosteasca, ies pentru ca au nevoie de prietenii lor.


3 comentarii:

  1. Atitudinea asta din nefericire se gaseste doar la femei, sau asa mi-a fost mie dat sa cunosc pana in prezent.
    In general, femeile sunt cele care dupa casatorie au impresia daca lumea si Pamantul graviteaza in jurul lor. O nebunie, casatorit sau nu, esti acelasi om. Atata doar ca se reorganizeaza putin prioritatile, dar nu drastic...

    Ce-mi place ultimul paragraf!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai, nu stiu ce sa zic, pentru ca nu am in jur prietene necasatorite cu care sa ies. Si mai ales avand copil mic, iti dai seama, eu nu-mi mai pot face programul cum vreau. Insa din experienta anterioara, iti potspune ca depinde f mult ce fel de partener are tipa. Casatorita sau nu, poti nimeri intr-o relatie ce tinde sa-ti acapareze cu sau fara voia ta libertatea. Dar nu cred ca doar casatoria in sine e de natura a restrictiona libertatea. Ci mai degraba sotul, felul lui de a fi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi trebuit sa impart in 3 categorii sau chiar patru! In principiu m-am gandit la cele care pana mai ieri erau "normale" iar dupa casatorie au impresia ca noi restul oamenilor suntem undeva departe de implinire, chiar daca avem sau nu relatii stabile. Si ai dreptate, mai degraba sotul influenteaza...

      Ștergere