E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

5 decembrie 2011

Sanctus- mister elucidat

Pentru ca aproape a fost bataie pe Sanctus, cartea lui Simon Toyne, a trebuit sa il astept pe Razvan sa termine. Asa cum bine zicea si scriitorul de abia astepti sa termini pagina sa o citesti si pe urmatoarea, astepti sa termini capitolul si sa treci la celalalt si pana cand descoperi ca ai terminat cartea si astepti continuarea. Pot sa spun ca e o carte ce se citeste singura, tu trebuie doar sa accepti, sa nu clipesti, sa iti reglezi respiratia si sa te asezi confortabil. 

Cum te-ai simti cand crezi ca incepi sa aranjezi piesele unui puzzle si descoperi ca nu ai decat a o suta parte din toate piesele?
Cum te-ai simti cand descoperi ca ultima ruda a ta, care pana acum o credeai moarta, de fapt traia si singura modalitate sa te contacteze a fost propria-i moarte?
Liv trebuie sa isi dea seama cine ii este aliat si cine vrea sa o reduca la tacere si in acelasi timp sa descifreze mesajul lasat de fratele ei. 
Oare ce inseamna Sacramentul? Este crucea lui Hristor? Este coroana lui de spini, lancea care I-a strapuns coasta, Sfantul Graal sau nici una din ele? Taina pazita atat de bine, timp de sute de ani este pe cale sa fie facuta publica.
Printre ritualuri ce pareau uitate si nefolosite, urmariri si pasaje secrete din orasul Ruina, cuvinte lipsa si secrete bine ingropate, va invit la lectura si va las pe mainile lui Simon Toyne in Sanctus.

Cum nu imi place sa dau prea multe detalii astept sa le descoperiti voi! Lectura placuta!  

7 comentarii: