E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

28 noiembrie 2011

Calendarul ambulant

Daca nu as avea calendar la telefon, la calculator, la ceas si daca nu ar exista calendare in jurul meu si sa zicem ca ar ajunge pe cale de disparitie tot mi-as da seama in ce perioada a anului suntem. Nu am eu un ceas bilogic format, ba uneori ma simt mai bine toamna sau pe ger decat m-as simti in cea mai frumoasa zi de vara. 
Am alte elemente care imi aduc aminte exact in ce perioada a anului ne aflam.
Vanzatorii ambulanti si targurile de la marginea trotuarului de la Big Berceni. 

Hai sa o iau cu inceputul, imi dau seama ca e februarie cand gasesc pe toate tarabele: plusuri, inimioare, canute, fundite si tot felul de dulcegarii. Daca a venit primavara, cu luna martie, clar gasim martisoare de toate marimile si toate feluri, nu are rost sa le mai dezbat ca am mai facut asta si la timpul lor. 

Iti dai seama ca e miezul verii cand peste tot vezi taranii raspanditi cu rosii, castraveti, salata, ceapa verde si alte verzituri. Apoi vine dictatura pepenilor pana spre sfarsitul verii, iar din septembrie apar cei cu vinete, ardei si gogosari. Toata luna octombrie si putin din noiembrie pana pica bruma bine, iti faci proviziile cu gutui, dovleci si varza. Nici nu au disparut ultimele verze de pe strada ca au aparut niste cosmelii de lemn. Incepe targul de iarna cu turta dulce, globulete, cozonaci, vin fiert si ciocolata.

Asa ca, ce ne mai chinuim si irosim atata hartie sa printam sute de calendare? Nu avem deloc simt practic, dupa ce ca avem calendar ambulant!

Sa aveti o saptamana usoara!

14 comentarii:

  1. :)) eu imi dau seama ca e iarna CAND ninge. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) Dap, ti-ai ales repere bune. Pentru fiecare perioada a anului gasesti repere ambulante de orientare, ca doar marfa trebuie sa se vanda.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-ar induce in "oroare" daca ar vinde pepeni iarna si vin fiert in mijlocul lui iulie! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Suflet de curva :)))))
    Buna asta!

    Eu imi dau seama ca ninge cand e iarna...
    La mine e vara cand e iarba, e toamna cand nu mai e, e primavara cand sunt muguri...si iarna...iarna e cand ninge.

    Nu as putea sa ma desfasor "normal" fara societatea din zina BIG-ului. Clar.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si daca NU NINGE ? Ce faceti? Ce asteptati? :))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa vina vara, dar la vara, nu acum iarna, nu?

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa vina si-acu' vara, ca eu nu ma supar. :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Andreea, stiu ca te deprima frigul, dar trebuie sa mai dardaim putin sa ne bucuram la vara de caldura pana ne-om sufoca! :))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Și lângă blocul meu, la taraba cu legume și fructe, au apărut, pe lângă clementine (bune și ele de adăugat ca reper în calendar), și bomboane pentru brad :) Le-am și testat azi, nemairezistând tentației :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Bine zis, Renata! Am uitat portocalele, mandarinele si clementinele!

    RăspundețiȘtergere
  11. Toamna asta am auzit numai cuvantul dovleac:
    - Cum si n-ai mancat dovleac ...copt, tort, piftie de dovleac, dovleac cu rosii, adidas de dovleac ?!

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, s-a confirmat recent pe undeva pe Google, posibil chiar la nivel de CNN-US-Health, (desi nu sunt sigur, dar ala este totusi un site destul de informativ pe care il citesc eu mai des, deci de aia mi-a venit in minte), ca unui grup particular de persoane, care pot include chiar si unii care au chiar posibile tendinte ciclotimice legate de anotimpuri, in mod poate paradoxal, chiar le face bine venirea anotimpului mai umbros-racoros vs. zilele super insorite sau super calde de vara...deci nu pot decat sa zic: atentie in legatura cu cui simtiti vreun impuls de a-i recomanda terapie cu light box.

    RăspundețiȘtergere