E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

1 noiembrie 2011

Graba mare!

Daca sunt de acord cu faptul ca tinerii sau mai bine zis pustimea din zilele noastre reprezinta generatia etnobotanicelor, cu siguranta pot spune ca toti mosii pe care ii tot vedem turbati pe strazi, in autobuze/metrou, fie dimineata, fie la orele de varf, sunt generatia otv (zero tv).

Incerc de cativa ani sa imi explic rautatea lor: de ce sunt grabiti cand nu ai loc sa arunci un ac pe strada si unde anume se tot duc, de ce imping in autobuz, de ce urla si isi smulg parul din cap atunci cand nu pot sta pe scaunul de la geam. Pe subiectul asta am mai tot dezbatut, dar acum incerc sa le fac profilul. 

Cei care par turbati si pierduti de lumea asta sunt peste 60 de ani, mai sunt cateva exemplare care o iau din loc si mai devreme, marea majoritate este formata din femei si tind sa cred ca au acelasi traseu in fiecare zi, la aceleasi ore, nu mai devreme sau mai tarziu si de fiecare data sunt grabiti. Unde se grabesc si de ce sunt asa nervosi nu stiu! Daca esti grabit de ce naiba nu pleci mai devreme de acasa! Iesi la 5 dimineata din casa de abia nu ne mai impiedici!

Asta seara chiar am avut un mini incident cu o posesoare de creier spalat! Am coborat din metrou sa fac loc celor care ieseau, dar nu am apucat sa pun bine piciorul pe peron ca era sa ma duc pe burta. De ce? Pai babuta din spatele meu pierdea emisiunea lui Dan Diaconescu de la zero tv. Uneori iti vine sa te cobori la nivelul lor si sa le faci un vant pe scari poate- poate asa s-or invata minte, dar la cat de indobitociti sunt, ma indoiesc.

2 comentarii:

  1. mare dreptate ai! Insa, o parte din generatia tanara e asemnata etnobotanicelor, pe cand toti pensionarii se uita la OTV.
    A naibii, nu vezi un om la 30 de ani sa vbeasca asa urat cu un tinar, cu cata rautate vorbeste un mosneag, care crede ca numai nepotul lui e cuminte si ferit de diverse ierburi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dan Senzationescu e un invatator de mase. Ma si gandesc , am scris si pe blog, e un stupid care face el reportaje sa il atace pe "Ciocoiul Oprescu" ba mirosind rahati( care apar pe stradute din vina lui Oprescu) ba numarand nustiuce( din vina lui Oprescu), cati octogenari il au reper pe asta?!

    RăspundețiȘtergere