E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

14 februarie 2011

Ne iubim, da` nu prea!

Urata zi! 1= Luni,  2= Frig, 3= Peste tot vezi numai inimioare!
Ne-am "occidentat" de tot, mai bine zis accidentat creierii cu toate sarbatorile tampite care nici macar nu sunt ale noastre! 
Peste tot, in toate magazinele, supermarketurile si hyper gasesti inimioare, fundite, pernute, ursuleti, iepurasi, fluturasi! Bineinteles toate sunt scrise, desenate cu "I love you" ca te iubesc nu mai e la moda. 

Buei indragostitilor va trebuie o sarbatoare, si asta imprumutata sa va spuneti ce simtiti, sa va faceti cadouri si mai ales sa va iubiti? Si apoi ce faceti? Va luati la bataie, va injurati pe strada sau la telefon cand sunteti in metrou sau ratb, sa auda toata lumea, ca am vazut ca asa se poarta? Doar acum va puteti duce la cina romantica? Sau luati o simpla cina romanticoasa la mec? 

Daca tot aveti nevoie de o zi speciala sa faceti toate astea uitati-va mai bine in calendar, schimbati-va dioptriile si alegeti ziua cu pricina pe 24 februarie (dupa calendarul ortodox) ca atunci e Dragobetele sau mai bine zis, sa inteleaga tot poporul "Valentine's Day" pe romaneste.
Domnul Dragobete, in obiceiurile populare romanesti, este fiul Babei Dochia si este considerat patron al dragostei si bunei dispozitii pe plaiurile romanesti. Problema e ca Dragobetele se sarbatoreste pe 24, 28 februarie sau la 1, 3 si 25 martie, aceste numeroase date fiind cauzate de confuzia data de cele doua calendare (iulian si gregorian), mai usor spus nenea Dragobete ne imbie sa ne iubarim mai mereu, ca doar asa e normal.

De ce va trebuie neaparat o zi in care sa va declarati dragostea, cand ar trebui sa o faceti mereu?!

3 comentarii:

  1. :) Cam aşa este, dar cu ce este greşit faptul că dintr-o zi oarecare, aceasta a primit o conotaţie romantică?(fie şi împrumutată) Toţi sunt zmei şi patrioţi, dar cu siguranţă nu le displace să primească o floare sau un mic gest în această zi. Că doar nu vrei să te faci de cacao mâine la lucru fată, când te întreabă colegele ce ai făcut, ce ai primit de Valentine's Day?! Să fim puţim mai serioşi şi realişti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincera sa fiu pe mine nu ma deranjeaza sa spun ca nu am primit nimic pentru ca primesc aproape in fiecare zi si pentru ca sunt usor anti sarbatori de import.
    De ce nu facem atata tam-tam si de Dragobete?? Si cu ce m-ar incalzi o inima de plus sau o cutie de bomboane primita azi cand sunt mult mai fericita si fara ele?
    Cu o floare data de 14 februarie nu demonstrezi ca iubesti de nu mai poti, adica nu faci primavara ca dai un amarat de trandafir azi si in rest uiti sa spui "te iubesc"

    RăspundețiȘtergere
  3. @Bogdan Vasiliu :))
    Afla ca exista si oameni a caror bunastare nu sta cu siguranta in parerea "celor de la munca" vis a vis de un eveniment sau altul. Ei bine aceasta specie ciudata de oameni cantaresc viata si intamplarile cu o alta unitate de masura decat cei ca tine si dupa parerea mea sunt putin mai fericiti :)
    Stima!

    RăspundețiȘtergere